Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 22 » Зміст діяльності керівника методичного осередку в умовах реалізації державного стандарту початкової освіти
08:56
Зміст діяльності керівника методичного осередку в умовах реалізації державного стандарту початкової освіти

"Запорука успішного впровадження державного стандарту початкової освіти - професіоналізм вчителя. Професіоналізм вчителя залежить від компетентності голови методичного осередку"

          Кропітка робота з впровадження нового державного стандарту початкової освіти триває та спрямована на реалізацію педагогами основних вимог щодо загальноосвітньої підготовки учнів, використання інноваційних технологій, власного творчого потенціалу, набуття досвіду. Голови методичних осередків вчителів початкових класів, як ніхто інший, повинні підтримувати бажання вчителя творити, створити йому сприятливі умови для самовдосконалення, грамотно скерувати в потрібне русло всю методичну та навчально-виховну роботу членів методичного осередку.

               14 квітня 2014 року в КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради» відбувся круглий стіл з елементами гри для голів методичних осередків вчителів початкових класів з теми «Зміст діяльності керівника методичного осередку в умовах реалізації державного стандарту початкової освіти». У дискусії взяли участь методист міського методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради Шмігель Ірина Олексіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Луцької ЗОШ №13 Саціна Наталія Леонідівна та голови методичних осередків вчителів початкових класів шкіл міста Луцька.

        У вступному слові Шмігель І.О. наголосила на важливій ролі голови методичного осередку у впровадженні державного стандарту початкової освіти та зауважила, що тільки добре знаючи зміст свої роботи, можна досягти бажаного результату.

       Розпочинаючи засідання, створивши невимушену атмосферу для спілкування, Саціна Н.Л. зазначила, що питання роботи закладів міста з впровадження нового освітнього документа є актуальними та такими, які потрібно ще не один раз аналізувати, обговорювати, проектувати, узагальнювати. Працюючи другий рік за новими програмами і підручниками, педагоги уже мають напрацьований досвід, який треба поширювати серед колег міста.

Учасники круглого столу визначили завдання, проаналізували управлінські компетенції, характеристику та параметри діяльності керівника методичного осередку вчителів початкових класів. Значну увагу було приділено питанням планування роботи.

       Саціна Н.Л. запропонувала для обговорення модель впровадження державного стандарту початкової освіти в практику роботи закладу. В творчій атмосфері дана модель була доповнена різними формами і видами діяльності за напрямками «Компетентний вчитель», «Задоволені батьки», «Успішний учень». Головами методичних осередків було створено проект заходів з впровадження державного стандарту на 2014/2015 н.р.

         Круглий стіл завершився виробленням резолюції, в якій основну увагу приділено підготовці закладів до впровадження державних стандартів в 3 класах. Через вправу «Відкритий мікрофон» учасники засідання висловили свої побажання та застереження щодо організації роботи з впровадження державного стандарту початкової освіти. Оцінюючи практичну значимість заходу, учасники виставили найвищий бал.

Саціна Н.Л., заступник директора

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

 

Переглядів: 485 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: