Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Незалежність. Від 1991-го - назавжди.
21:58
Незалежність. Від 1991-го - назавжди.

 

  В рамках Року Державності та з нагоди 25-ї річниці Незалежності України в КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" пройшли Тижні історії на тему "Незалежність. Від 1991-го - назавжди!: з 12 по 16 вересня 2016 року для учнів 5-8 класів; з 03 по 07 жовтня 2016 року для учнів 9-11 класів.

  Активними учасниками були учні, батьки, вчителі-предметники та класні керівники. Нестандартні, цікаві за формою, насичені змістом, емоційні заходи провели вчителі історії  Вакулка Валентина Іванівна та Кулеша Поліна Ігорівна. 

  15 вересня для учнів 8-А класу був проведений відео-урок з подальшим обговоренням «Люди свободи» та вікторина «Єднання заради Незалежності». Школярі переглянули кілька відеосюжетів про відомих українців ( Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл, Катерина Білокур, Сергій Корольов); зробили висновки, що ці видатні особи різних професій і напрямків діяльності, об’єднані спільним прагненням – бачити Україну вільною та незалежною.

  У вікторині з різноманітними запитаннями про Україну взяли участь усі, хто бажав, а решта учнів були помічниками, спостерігачами та вболівальниками. Наприкінці всі дітки 8-А класу отримали в подарунок патріотичні наліпки.

  Учні 5-х класів були активними учасниками лото «Меморі», де використовувалися картки на запам’ятовування дат, місць, діячів та їхніх висловлювань, пов’язаних із здобуттям Україною незалежності.

  13-16 вересня проходив конкурс історичного есе «Я – Незалежність» серед учнів 6-8 класів.

  16 вересня для учнів 8-А та 8-Б класів був проведений історичний квест «Знайди Декларацію – врятуй незалежність України». Спритнішими виявилися учні 8-А, які першими знайшли Декларацію.

  23 вересня пройшов конкурс презентацій рідного краю, де учні представили привабливість власного регіону з метою заохочення туристів відвідати його. Мультимедійні презентації, власні вірші, проекти, макет, плакати були наповнені цікавинками про Волинь та Луцьк.

  07 жовтня для учнів 9-11 класів був проведений аксіологічний урок з моделюванням рольової ситуації Всеукраїнського референдуму щодо проголошення незалежності України: «На виборчій дільниці для голосування». Активна молодь відчула на собі емоції українців 1991 року, які вперше мали змогу проявити демократію в уже незалежній державі: підтвердити або не підтвердити Акт проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року.

  Для учнів 10 класу був проведений творчо-пошуковий урок «Твоєю силою, волею, словом …»: школярі попрацювали із історичними джерелами, а саме Універсалами Центральної Ради, Актом злуки УНР та ЗУНР, Конституційним законом про проголошення незалежності Карпатської України Сейму Карпатської України, Актом проголошення незалежності України, Декларацією про державний суверенітет України, Конституцією України. Усі ці документальні джерела відображають історичний процес прагнення свідомих українців до здобуття нашою країною незалежності.

  Оксфордські дебати, як ефективний метод засвоєння й аналізу історичної інформації, були присвячені визначним подіям українського державотворення в рамках Року Державності для учнів 9-10 класів «Від кого залежить доля України?»; для учнів 11 класу «Незалежність: виборена віками чи одним днем?».

  У першому варіанті учні доводили те, що доля України залежить від простих пересічних українців, а також від державної влади. У другому дійшли висновку, що незалежність України виборена віками, починаючи від Русі-України, і зберігається кожним днем в складних умовах сьогодення.

  Матеріали Тижнів історії (конспекти заходів, найкращі учнівські твори-есе "Я - Незалежність)  розміщені в розділі "Участь у заходах".

Наталя Саціна, заступник директора з НВР,

Поліна Кулеша, вчитель історії та правознавства

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

 

 

Переглядів: 781 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: