Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 26 » Майстер-клас від відомої художниці (із життя шкільного євроклубу)
22:29
Майстер-клас від відомої художниці (із життя шкільного євроклубу)

 

  Центр Громадських Молодіжних Організацій Волині “Наша справа”, Центр Європейської Інформації у місті Луцьку реалізовує проект «Європейська ідентичність». Кожна країна в Європейському Союзі та поза ним має свою ідентичність, індивідуальність. В кожній країні є свої відмінні від інших культура, традиції, звичаї. В Україні такою традицією є Петриківський розпис, який сягає своєю історією вісімнадцятого століття. Це не лише народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис.

   Для реалізації проекту було запрошено відому на всю Україну та Європу художницю Оксану Хижняк Кесан  з м.Запоріжжя. Мета акції – навчання дітей Петриківського розпису, розвиток дитячої творчості, формування європейської культури серед дітей, формування почуття приналежності до Європи.

   Учні нашого євро клубу «Крок до Європи» стали активними учасниками майстер-класу, який відбувся 9 січня 2016р. в приміщенні Волинської обласної  наукової  бібліотеки ім. Олени Пчілки. Оксана Хижняк розповіла про історію виникнення, характерні особливості  та способи зображення Петриківського розпису, показала свої роботи, провела цікавий і захоплюючий майстер-клас та арт-терапію. Творча атмосфера, цікава і неординарна особистість в особі Оксани Хижняк, третій день Різдва - все це створило  незабутні враження для всієї вікової аудиторії .
  Діти залишились задоволеними  і понесли до своїх домівок  орнаменти Петриківського розпису, які всі успішно завершили під умілим керівництвом художниці Оксани Хижняк.

Світлана Стрилюк, керівник євроклубу "Крок до Європи"

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 528 | Додав: Умарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: