Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 3 » Майстер-клас як одна із форм національно-патріотичного виховання в школі
14:47
Майстер-клас як одна із форм національно-патріотичного виховання в школі

    

   

У рамках шкільного національно-патріотичного фестивалю "Я - українець!" було заплановано і проведено майстер-класи за участю учнів, педагогів та батьків КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради". Дана форма роботи значно підсилила ефект виховного впливу на учасників, мобілізувала на конкретну практичну діяльність. Через створення сприятливих умов формувалась національно-патріотична самосвідомість, активна громадянська позиція.  Кожен відчув свою значимість і невіддільність від історії країни. У кожного з'явилось бажання допомогти Україні, воїнам, зробити щось добре і корисне. Разом з тим, майстер-класи збагатили творчу майстерню класного керівника та класовода.

 18 листопада 2015 року у родинній атмосфері пройшов майстер-клас з теми "Виготовлення емблеми для бійців АТО"  за участю батьків та учнів 1-А класу, проведений вчителем Ляшук Мариною Ананіївною. Виготовлені емблеми передано на схід бійцям АТО.

21 грудня учитель образотворчого мистецтва Панасюк Л.О. провела майстер-клас за участю учнів та педагогів з виготовлення патріотичного календарика.  Кожен учасник виготовив оригінальний національний календар.

23 грудня вчителі фізкультури (Савка Тарас Леонідович, Кропива Роман Володимирович, Мартинюк Ольга Аркадіївна) провели майстер-клас для класоводів та класних керівників з теми "Українські народні рухливі ігри як засіб виховання школярів". Український народ своїм багатовіковим досвідом відібрав найефективніші засоби гармонійного виховання підростаючого покоління, серед яких чільне місце належить іграм. Ігри визнані суттєвим елементом української національної культури.  Педагоги збагатили свої знання про  такі ігри, як "Чаклун", "Хлібчик", "Високий дуб", "Гуси, гуси", "Рушничок", "Бій півнів", "Вовк у рові" та ін., їх виховний вплив на учнів, з'ясували практичне використання народних ігор в позакласній та навчальній діяльності. Також класні керівники та класоводи спробували себе в ролі учнів - грали в ігри, демонструючи швидкість, уважність, творчість. Характерними особливостями заходу були позитивний настрій, простота, невимушеність. (Опис ігор розміщено в розділі "Методична скарбничка")

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

 

Переглядів: 1606 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: