Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

   Усі ми хочемо бачити дитину здоровою, розумною, успішною. Тож актуальною проблемою є збереження здоров’я дітей та формування здорового способу життя як цінності.

   Формування культури здоров’я учнів ґрунтується на забезпеченні їхньої грамотності в питаннях здоров’я, формуванні мотивації на дотримання здорового способу життя, вихованні відповідальності за власне здоров’я та здоров’я близьких. З огляду на це пріоритетними напрямками діяльності класоводів 1-4 класів і класних керівників 5-11 класів нашої школи є: формування культури здоров’я як невід’ємної частини загальної культури людин ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: Умарі | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)

    Щороку, навесні, проходить шкільна виставка дидактичних і методичних матеріалів "Творчі сходинки педагогів школи (міста)". Готуючись до виставки, педагогам слід пам'ятати про вимоги до змісту робіт, технічного оформлення, структури навчально-методичного видання.

  Творча група школи, беручи за основу напрацювання міського методичного кабінету, виробила рекомендації педагогам, які розміщені на сторінці "Методична скарбничка". Прохання дотримуватись єдиних вимог. Нагадую про терміни здачі робіт:

- до 15 .12.2014 р. в електронному варіанті для схвалення методичною радою школи;

- до 03.02.2015 р.  надруковане видання з 2 рецензіями

    Творчих Вам успіхів!

Наталя Саціна, завідувач шкільним методи ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: Умарі | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

    Сьогодні, 13 листопада 2014 року, відбулася знаменна для нашої школи подія – відкриття шкільного європейського клубу (ШЄК) «Крок до Європи». Нова сторінка історії школи стала підтвердженням того, що шкільне життя вирує. Учні та педагоги закладу не стоять осторонь сучасних подій.

    Не можна не погодитись з тим фактом, що молодь – це та дієва частина суспільства, яка відчуває на собі найбільшу відповідальність за наше спільне майбутнє. У житті все починається з малого, і відчуття себе європейцем теж. І тому не лише тільки загальна інформація про наших сусідів, але й безпосередня співпраця, розуміння європейських цінностей є важливою запорукою нашого добросусідства.

   На свято завітали гості. Вітальні слова висловили директор луцького міського Центру європейської інформації Басюк Ліна Василівна та директор школи Леуш Іван Ол ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: Умарі | Дата: 13.11.2014 | Коментарі (2)

Випадкових перемог не буває. Успіх приходить до тих, хто рухається вперед, до тих, хто розподіляє свої сили з розумом.

     Вся історія наповнена прагненням людини до успіху. Успіх – це не тільки результат, а й процес руху шляхом його досягнення. Це розвиток можливостей людини, розкриття її потенціалу.

    Кроки до вершин успіху нелегкі. Фундаментом є щоденна кропітка праця. Результат такої праці молодих педагогів школи було презентовано під час проведення методичного тижня успіху.

     На виконання річного плану школи, плану методичного кабінету на 2014/2015 навчальний рік, наказу по школі від 03.10.2014 №381-од «Про проведення тижня успіху молодих спеціалістів» з 20 по 24 жовтня 2014 року в школі був проведений тиждень молодих спеціалістів на тему: &l ... Читати далі »

Переглядів: 610 | Додав: Умарі | Дата: 05.11.2014 | Коментарі (0)

"Твоє життя формується твоїми думками".

Маркус Авреліус

      23 жовтня 2014 року на базі КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" відбувся міський семінар-практикум для вчителів основ християнської етики. В роботі семінару взяли участь Савчук І.С., методист управління освіти Луцької міської ради, Ротченкова Н.І., голова міського методичного об'єднання вчителів християнської етики, Леуш І.О., директор ЗОШ №13 та його заступник Саціна Н.Л., вчителі початкових класів школи Васюрина Н.М., Купчик О.О., Москвич Н.А., вчителі християнської етики навчальних закладів міста Луцька. Темою обговорення були питання, пов'язані з цінністю людини в сучасному світі. Аналізувались проблеми морально-етичного виховання школярів, формування у них духовно-моральної та соціальної компетентності, взаємодії школи і родини. ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: Умарі | Дата: 29.10.2014 | Коментарі (0)

"Здоров'я ніхто не дарує, не можна здоров'я купити..."

        Здоров’я – це  дар.  Його  треба  шанувати, не  витрачати, а  примножувати.  Людина,  яка  не  хворіє, почувається  впевнено, бо  вона   усвідомлює,  що керує своїм здоров’ям, є його господарем. Саме тому з раннього дитинства треба дотримуватися здорового способу життя. 

        З метою популяризації досвіду роботи педагогів з питань дотримання рухового режиму учнів, збереження здоров'я школярів 10 жовтня 2014 року у школі було проведено парад фізкультхвилинок. В ньому взяли участь колективи 1-5 класів на чолі зі своїми класними керівниками та класоводами. 

             Особливостями заход ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: Умарі | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

7 жовтня 2014 року в гімназії №14 відбулася зустріч з донькою відомого українського педагога, письменника В.О.Сухомлинського - Ольгою Василівною Сухомлинською. Учні 4-А класу підготували виховний захід, присвячений життю і творчості цієї талановитої людини. В теплій родинній атмосфері діти розповідали вірші, співали пісні, розігрували сценки із творів В.О.Сухомлинського.

Своїми спогадами про батька поділилася донька - Ольга Василівна. Вона наголосила на необхідності і позитивності родинного виховання дітей. 

Зустріч пройшла у теплій, радісній і хвилюючій атмосфері.

Валентина Мартинюк,

вчитель початкових класів

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: Умарі | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0)

      У школі традиційно проводяться  методичні тижні наставників.  Це дає можливість створити в колективі творчу атмосферу, дружню і згуртовану роботу наставників та їх молодих колег, пробудити в молодих вчителів інтерес до творчості, прагнення досягти кращих результатів, отримати визнання в колективі.

       Не став винятком і цей навчальний рік. З 06 по 10 жовтня 2014 р. був проведений тиждень наставників на тему: «Застосування ігор як засобу формування предметних компетентностей школярів». В тижні взяли участь 5 педагогів вищої категорії, які є наставниками для молодих спеціалістів, вчителі вищої категорії школи: вчитель математики Окунінець Ж.М., вчитель біології Кучак Л.М., вчитель трудового навчання і креслення Мельничук Л.В., вчитель фізкультури Савка Т.Л., вчитель історії Вакулка В.І. Під час проведення ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: Умарі | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Наука складається з фактів, як будинок із каменів, але набір фактів ще не наука, так само, як купа каміння ще не будинок.         Пуанкаре А.

      16 вересня 2014 року на базі КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" був проведений обласний семінар для вчителів фізики з теми "Актуалізація пізнавальної діяльності учнів 7-9 класів при вивченні фізики". В роботі семінару взяли участь В.О.Савош, завідувач відділу фізико-математичних дисциплін ВІППОЛеуш І.О., директор Луцької ЗОШ №13, вчителі фізики навчальних закладів шкіл області.

       Невимушено й цікаво пройшов урок фізики в 8 класі. Вчитель Мостенець Андрій Володимирович презентував тему "Обертальний рух тіл. Період обертання", поділився власним досвідом з т ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: Умарі | Дата: 04.10.2014 | Коментарі (0)

Учениця 5-А класу Рухницька Марійка написала чудові вірші. Друкую їх без редагувань вчителя.

Україна

Плаче Україна за синами, 

Бере на рученята й колихати.

      Бере на рученята пестить, колихає.

      Гімн України тихесенько співає.

Бідолашна не знає як людей захистити.

Строїть барикади, щоб бандитів вбити.

     Плаче Україна бідолашна.

   Слізьми умивається як росой ромашка.

Калина

... Читати далі »
Переглядів: 534 | Додав: Умарі | Дата: 04.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 »