Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Сьогодні перед учителями стоїть важливе запитання: як учити дітей? Я, як і кожен педагог, шукаю відповідь на нього і доходжу висновку, що вчити потрібно так, щоб уроки були цікавими й при цьому діти здобували міцні знання.

"Будьте самі шукачами, дослідниками. Не буде вогнику у вас — вам ніколи не запалити його в інших," - писав В. Сухомлинський.

Як же зробити, щоб урок не тільки надавав учням певні знання й уміння, але й викликав у них справжній інтерес, щире залучення у навчальний процес, сформував творче начало?

В.О.Сухомлинський писав, що кожна нормальна дитина йде в школу з вогником у душі, і завдання педагога – підтримати цей вогник, щоб він не погас. Для цього потрібно перебувати в п ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: Умарі | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

З 09 по 13 березня 2015 року на базі школи проходила шкільна виставка навчально-методичних видань. У ній взяли участь 7 педагогічних працівників у наступних номінаціях: "Початкова освіта", "Фізико-математична освіта", "Філологія", "Фізична освіта", "Естетична освіта".

Презентовані роботи:

... Читати далі »
Переглядів: 457 | Додав: Умарі | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

  З 02 по 06 березня 2015 року в школі був проведений методичний тиждень вчителів суспільно-гуманітарних наук на тему: «Громадянська компетентність – основа духовного становлення школярів».

  Під час тижня проведено 8 відкритих заходів. Всі члени методичного об’єднання взяли активну участь у ньому. Вчителі практикували різні нестандартні форми роботи з учнями, впроваджуючи освітні інноваційні технології.  Протягом тижня було проведено відкриті уроки, позакласні заходи, презентації.

  Тиждень розпочався позакласним заходом з історії – змагання «Афіни-Спарта» серед учнів 6-А та 6-Б класів провела вчитель історії Кулеша П.І. Різноманітні творчі завдання, діалогові та інтерактивні технології, вікторина, робота в група ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: Умарі | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

З 16 по 21 лютого 2015 року в школі був проведений тиждень на тему: «Формування компетентностей учнів в процесі роботи над індивідуальною науково-методичною темою».

Мета тижня – проаналізувати роботу педагога з питань формування різних груп компетентностей учнів в процесі роботи над власною творчою проблемою.

Під час тижня було проведено 9 відкритих заходів: 5 уроків, 1 захист проекту, 1 майстер-клас, 1 спортивну естафету, 1 виховний захід. В тижні взяли участь 6 педагогів: вчителі вищої категорії Руденко Л.С., Романюк Л.В., Мостенець А.В., ІІ категорії Кропива Р.В., Стрилюк О.М., Дудко Г.М. та 2 керівники гуртка: Остапчук І.І., Мостенець А.В.

Руденко Л.С. на уроці світової літератури «В.Короленко «Сліпий музикант» в 6-А класі показала реалізацію власної роботи над індивідуально-методичною темою «Інновац ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: Умарі | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

  З 02 по 06 лютого 2015 року в школі був проведений методичний тиждень вчителів природничо-математичних наук на тему: «Життєва компетентність учнів – основа розвитку особистості». Мета тижня – формування життєвих компетентностей як здатності учнів успішно діяти в навчальних і життєвих ситуаціях і нести відповідальність за свої дії, впровадження діяльнісної спрямованості навчання через позакласну роботу.

  Під час тижня проведено 7 відкритих позакласних  заходів. Вчителі практикували різні нестандартні форми роботи з учнями, впроваджуючи освітні інноваційні технології: ігрові, інформаційно-комунікаційні, дослідницькі та ін.

  Тиждень розпочався позакласним заходом з хімії на тему «Щасливий випадок» для 8-их класів (вчитель Дудко Г.М.). Відбулася цікава гра двох команд «Н2О» та «Атоми&raqu ... Читати далі »

Переглядів: 912 | Додав: Умарі | Дата: 14.02.2015 | Коментарі (0)

   З 3 по 13 грудня 2014 року у школі проходив Тиждень права.

 В рамках тижня 10 грудня вчителем правознавства  Кулешою П. І. для учнів 10-11 класів проведено Всеукраїнський урок на тему: "Права людини". Урок був присвячений Дню проголошення Загальної декларації прав людини (10 грудня 1948р.). Основний акцент ставився на передісторії прав людини, що таке права людини, їх види, причини порушень та як людина може захистити свої права в межах міста та країни.  

   Активними учасниками уроку були учні 10-11 класів. Десятикласники підготували цікаві повідомлення про історію прав людини.  Учні 11 класу аналізували питання порушення прав, висловлювали власні міркування та оцінні судження.

   Підводячи підсумок уроку, школярі переглянули відеосюжет " ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: Умарі | Дата: 17.12.2014 | Коментарі (0)

       Прийом документів у 1-і класи КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради» буде здійснюватися з 01 лютого 2015 року.

     Для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають:

  1. заяву на ім'я директора загальноосвітнього навчального закладу,
  2. копію свідоцтва про народження дитини;
  3. медичну картку встановленого зразка;
  4. фото 3х4 (2 шт.)

Звертатись у канцелярію закладу (каб. №7 на першому поверсі).

Тел. для довідок: 72-81-72.

Адміністрація школи

Примітка. Більш повна інформація для батьків майбутніх першокласників розміщена в розділі "Прийом у 1-й клас"

Переглядів: 463 | Додав: Умарі | Дата: 17.12.2014 | Коментарі (0)

"Мистецтво - саме життя, і воно безсмертне"

   5 грудня 2014 року на базі комунального закладу "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" відбувся міський семінар для учителів образотворчого мистецтва з теми "Формування художньо-естетичних компетентностей школярів засобами образотворчого мистецтва". В роботі семінару взяли участь: Матвійчук О.Є., методист ММК управління освіти Луцької міської ради, Леуш І.О., директор Луцької ЗОШ №13, Стрилюк Н.М., заступник директора з виховної роботи Луцької ЗОШ №13, Ярошевич Л.О., учитель образотворчого мистецтва Луцької ЗОШ №13 та вчителі навчальних закладів міста Луцька.

 

 Урок в 6-А класі на тему "Л ... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: Умарі | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)

   4 грудня 2014 року на базі КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" відбувся міський семінар для вчителів історії на тему: "Робота з історичними джерелами на уроках історії". В роботі семінару взяли участь: Савчук І.С., методист ММК управління освіти Луцької міської ради, Саціна Н.Л., заступник директора Луцької ЗОШ №13, Вакулка В.І., учитель історії Луцької ЗОШ №13, та вчителі історії загальноосвітніх навчальних закладів м.Луцька. 

 

 

   Савчук І.С., ознайомлюючи пр ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: Умарі | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)

      Найважливішим завданням сучасної школи є виховання здорового покоління, свідомого ставлення особистості до свого здоров’я та здоров’я оточуючих. Протягом навчання у школі прогресують відхилення у стані здоров’я, зростає кількість хронічних захворювань, погіршується психічний та фізичний розвиток дітей. Усе це вимагає від учителів пошуку нових педагогічних підходів, використання спеціальних методик, які б сприяли збереженню здоров’я дітей, формували в них навички здорового способу життя.

   Формування здоров’я учнів здійснюється на основі різних підходів. Одним із головних є компетентнісний, згідно з яким, результатом освіти має бути набуття учнем здоров’язберігаючої компетентності, тобто властивостей, спрямованих на збереження здоров’я свого та оточуючих.

   З огляду на актуальність теми, на вик ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: Умарі | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 »