Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 27 » Захист педагогічних ідей "Зроби навчання цікавішим"
18:37
Захист педагогічних ідей "Зроби навчання цікавішим"

Сьогодні перед учителями стоїть важливе запитання: як учити дітей? Я, як і кожен педагог, шукаю відповідь на нього і доходжу висновку, що вчити потрібно так, щоб уроки були цікавими й при цьому діти здобували міцні знання.

"Будьте самі шукачами, дослідниками. Не буде вогнику у вас — вам ніколи не запалити його в інших," - писав В. Сухомлинський.

Як же зробити, щоб урок не тільки надавав учням певні знання й уміння, але й викликав у них справжній інтерес, щире залучення у навчальний процес, сформував творче начало?

В.О.Сухомлинський писав, що кожна нормальна дитина йде в школу з вогником у душі, і завдання педагога – підтримати цей вогник, щоб він не погас. Для цього потрібно перебувати в постійному пошуку цікавих форм, прийомів, засобів, технологій навчання молодших школярів, вміло поєднувати елементи передового педагогічного досвіду та інноваційних технологій у навчально-виховному процесі.

Сьогодні вже неможливо навчати традиційно: у центрі навчально-виховного процесу має бути учень. Від його активності на уроці, вміння працювати з учителем, однокласниками залежить успіх в опануванні програмового матеріалу. На жаль, дітей зазвичай більше хвилюють оцінки, ніж сам процес навчання. Проте шкільні оцінки не визначають майбутнє дитини.

27 лютого 2015 року у школі пройшла методична акція "Зроби навчання цікавішим". Її учасниками стали творчі педагоги школи, які мають багатий досвід роботи як вчителя-предметника, так і класного керівника. Це - Купчик О.О., Васюрина Н.М., Романюк Л.В., учителі початкових класів, Окунінець Ж.М., учитель математики, Руденко Л.С., класний керівник 5-Б класу, Данилюк О.О., учитель англійської мови, Вакулка В.І., класний керівник 8-А класу, Остапчук І.І., учитель музики.

Усі ідеї учасників цікаві та такі, які заслуговують поширення у навчально-виховному процесі школи. 

Творіть! Від нас, педагогів, залежить успішність наших вихованців. 

Наталя Саціна, завідувач методичним кабінетом 

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 530 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: