Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 23 » Від мудрого наставника - до творчого молодого вчителя
17:32
Від мудрого наставника - до творчого молодого вчителя

На виконання річного плану школи, плану методичного кабінету на 2018/2019 навчальний рік, наказу по школі від 02.10.2018 №348-од «Про проведення Тижня успіху «Від мудрого наставника – до творчого молодого вчителя» з 08 по 12 жовтня 2018 року в школі був проведений Тиждень успіху молодих спеціалістів і наставників.

Метою тижня було створення умов для активізації творчого потенціалу молодих спеціалістів, підтримання віри у власні можливості. Завдання: практичне відпрацювання методики проведення уроків, доцільність використання форм роботи, оптимальність використання методів навчання, способів взаємодії через парну форму роботи «молодий вчитель-наставник».

У тижні брали участь 3 пари «молодий спеціаліст – наставник»: Поліщук Т.М. – Данилюк О.О., Чміль Т.В. – Гесь О.В., Федончук Т.М. – Васюрина Н.М. Було проведено урок іноземних мов, інформатики, «Я в світі». Молоді спеціалісти спільно з наставниками продемонстрували форми роботи, методи взаємодії з учнями, використання елементів інноваційних технологій у навчанні предмета.

У 5-А класі проведено інтегрований урок з елементами використання лепбука (англійська і польська мови) вчителями Поліщук Т.М. і Данилюк О.О. на тему «Знайомство». Урок методично грамотно структурований, насичений різними видами вправ, що сприяють активізації діяльності учнів. На початку уроку відбулося емоційне налаштування – вправа «Спіймай посмішку». У ході заходу учні опрацьовували діалог на знайомство двома мовами, інсценували власні короткі діалоги.

У 6-Б класі проведено урок інформатики вчителями Гесь О.В. і Чміль Т.В. на тему «Операції над об’єктами та групами об’єктів». На уроці спостерігались міжпредметні зв’язки інформатики і образотворчого мистецтва; формувалось вміння діяти за інструкцією, планувати власну діяльність. Для підвищення ефективності засвоєння матеріалу учнів об’єднали в дві команди.

Цікаві види роботи: розгадування кросворду, вправи на відновлення порядку слів, «Продовж речення», завдання на зернятках кавуна. Обов’язковим елементом уроку стала практична робота за комп’ютерами, в ході якої учні за допомогою графічного редактора створили зображення. За підсумками уроку відбулось нагородження команд.

У 4-А класі проведено урок «Я у світі» вчителями Федончук Т.В. і Васюриною Н.М. на тему: «Особистісний розвиток людини упродовж життя». На уроці педагоги створювали умови для розширення уявлень учнів про умови успіху, розвитку умінь спілкуватися, працювати в групі. Урок розпочався зі створення позитивного настрою. Вправи «Скринька», «Золота рибка», «Дерево сподівань», «Вгадай зображення», «Дерево результатів», метод кубування, об’єднання школярів у 4 групи «Композиторів», «Спортсменів», «Художників», «Поетів» - чинники, які якісно вплинули на результативність заходу.

Парна робота «молодий спеціаліст – наставник» виявилась продуктивною. Наставник мав змогу на практиці продемонструвати молодому спеціалісту той досвід, яким володіє сам, передати ті практичні вміння, які необхідні при навчанні учнів предмету, формуванні життєвих компетентностей.

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 295 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: