Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 5 » Тиждень здоров'я
17:34
Тиждень здоров'я

      Найважливішим завданням сучасної школи є виховання здорового покоління, свідомого ставлення особистості до свого здоров’я та здоров’я оточуючих. Протягом навчання у школі прогресують відхилення у стані здоров’я, зростає кількість хронічних захворювань, погіршується психічний та фізичний розвиток дітей. Усе це вимагає від учителів пошуку нових педагогічних підходів, використання спеціальних методик, які б сприяли збереженню здоров’я дітей, формували в них навички здорового способу життя.

   Формування здоров’я учнів здійснюється на основі різних підходів. Одним із головних є компетентнісний, згідно з яким, результатом освіти має бути набуття учнем здоров’язберігаючої компетентності, тобто властивостей, спрямованих на збереження здоров’я свого та оточуючих.

   З огляду на актуальність теми, на виконання плану роботи методичного кабінету на 2014/2015 н.р. з 24 по 28 листопада 2014 року в школі був проведений тиждень вчителів естетично-трудового циклу, основ здоров'я, фізкультури і захисту Вітчизни на тему: "Формування здоров'язберігаючих компетентностей учнів". Мета предметного тижня: продемонструвати членам методичного осередку методи і форми роботи, які сприяють розвитку здоров’язберігаючих компетентностей учнів.

   У тижні взяли участь 10 педагогів: вчителі вищої категорії Мельничук Л.В., Мостенець А.В., Савка Т.Л., вчителі першої категорії Шульга Ф.Ф., Остапчук І.І., вчителі другої категорії Дудко Г.М., Кропива Р.В., спеціалісти Ярошевич Л.О., Стрилюк Н.М., Митура І.М. 

  Проведено шість відкритих уроків та три позакласних заходи. Педагоги обмінялись власним досвідом з даного питання, презентували цікаві масові та індивідуальні форми роботи. 

Тиждень завершився виробленням пропозицій.

Наталя Саціна, завідувач

методичним кабінетом комунального закладу

"Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 432 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: