Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 23 » Тиждень англійської мови в школі
11:03
Тиждень англійської мови в школі

З метою офіційного закриття Року англійської мови та популяризації вивчення англійської мови в Україні та школі з 12 по 18 грудня 2016 року в КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради» в рамках Всеукраїнського тижня англійської мови проведено шкільний тиждень англійської мови.

 

    Організатори заходів - вчителі англійської мови Данилюк Оксана Олександрівна, Торбик Світлана Віталіївна, Стрилюк Світлана Василівна, Мандзюк Оксана Серіївна, Попсуй Тетяна Федорівна - залучили до активної участі  усіх учнів 1-11 класів.

    З метою удосконалення знань, вмінь та навичок, отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвитку їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочення учнів до роботи над собою; виховання інтересу до вивчення англійської мови Торбик Світлана Віталіївна та Попсуй Тетяна Федорівна 15-16 грудня провели інформаційні хвилинки для учнів 1-3 класів «Хто такий Вільям Шекспір?». Учні мали змогу познайомитися з біографією відомого англійського драматурга, а також з його трагедією «Ромео і Джульєтта». Перегляд відео-презентації про Шекспіра допоміг школярам краще уявити умови життя відомого поета. Під час перегляду презентації про «Ромео і Джульєтту» учні ознайомилися з коротким змістом твору, його головними героями.

    Учні 2-А класу також взяли активну участь у проведенні тижня Англійської мови. Об’єднавшись у дві групи, вони вирішили намалювати плакати на тему «Для чого ми вивчаємо Англійську мову?». На промінчиках сонечка і пелюстках квіточки діти написали різноманітні відповіді. Спільними зусиллями другокласники дійшли висновку, що вивчати англійську мову потрібно, для того, щоб подорожувати іншими країнами, уміти читати, писати і розмовляти, слухати музику і дивитися фільми, спілкуватися з людьми з інших країн і отримувати нові знання.

   Також 16 грудня у 4-х класах відбувся урок англійської мови у формі гри «Моє улюблене свято» (вчитель Торбик С.В.). Учні були об’єднані у команди. Завдання охоплювали увесь вивчений матеріал з теми «Свята та традиції». Діти з цікавістю виконували усі поставлені перед ними завдання. Метою цього заходу було формування в учнів позитивного ставлення до англійської та виховання в учнів почуття відповідальності, вміння працювати у групі.

   Під час проведення тижня англійської мови учні початкових класів були активними, творчими, уважними, поглибили та розширили свої знання про Вільяма Шекспіра, продемонстрували своє ставлення до вивчення англійської мови.

   Учителі англійської мови Данилюк Оксана Олександрівна, Торбик Світлана Віталіївна, Мандзюк Оксана Сергіївна, Стрилюк Світлана Василівна при проведенні заходів в 5-11 класах використовували творчі методи, креативність та педагогічну винахідливість.

    У 6-А класі вчителем Данилюк Оксаною Олександрівною був проведений відкритий урок на тему «Національний спорт Англії». Оскільки учні цього класу захоплюються футболом, то їх завданням було дізнатися, якими видами спорту захоплюються британські школярі. Вчитель спрямувала усі види діяльності на уроці (вправа «Мікрофон», «Чарівний кубик», «Скажи як…») на розвиток комунікативних навичок учнів.  Окрім самого вивчення англійської мови учні дізнаються на уроках також цікаві факти із життя британських школярів.

   У 7-Б класі відбувся захист проектів «Традиційна британська їжа» (вчителі Мандзюк О.С., Данилюк О.О.). Після перегляду цікавого відео про традиційні прийоми їжі у Британії учні систематизували знання про щоденне харчування англійців. Також учні 7-Б класу підготували цікаві англійські прислів’я про їжу і дібрали до них українські відповідники. Даний вид діяльності викликав в учнів інтерес до подальшого вивчення англійської мови. Здивували своєю оригінальністю учнівські проекти про традиційні британські страви. Корець О., Семенюк А., Каламарчук Х. розповіли про приготування традиційної різдвяної індички. Бутеєць В. дослідила цікаві факти про церемонію чаювання. Михальчук Н. і Петрунів В. підготували рецепт традиційного пудингу і провели вікторину для однокласників. Казарінова Д. створила так званий календар традиційних святкових страв.

   Також учителем Данилюк О.О. була проведена година спілкування в 11 класі на тему: «Вільям Шекспір. Корифей Доби Відродження.» Учні переглянули тематичне  відео у стилі скрайбінгу про основні біографічні факти з життя Шекспіра. Також була проведена вікторина. Учні проявили неабиякий інтерес до прослуховування відомих сонетів мовою оригіналу, спробували самостійно визначити основну тематику шекспірівських сонетів. Веремко Ю., Михалін Б. та Береза В. й самі прочитали сонети іноземною мовою і в перекладі на рідну. Цікаво було прослухати знаменитий 130 сонет у виконанні відомого гурту «БИ 2».

   16 грудня вчитель Торбик Світлана Віталіївна провела конкурс селфі фото та відео серед учнів 4-х та 10 класів. Учні дуже відповідально віднеслися до поставленого перед ними завдання. Найкращі фото представили учні 4-Б класу Власюк Валерія та Красенко Діана, учні 4-А класу Ешвович Анна, Шведик Анна, Рабочаускас Діана, Качала Богдан та учениця 10 класу Музика Дарина. Учні 10 класу відзняли мотиваційний відеоролик «Для чого ми вивчаємо англійську мову» Мета даного заходу - виховувати та підтримувати у школярів мотивацію до оволодіння іноземною мовою; розширити знання учнів про поширення мови яка вивчається; формувати лінгвокраїнознавчу компетенцію школярів, навчити учнів працювати з додатковою літературою, а також формувати навички використання ІКТ в процесі навчання та естетичного оформлення матеріалів.

   Тиждень англійської мови у школі закінчився, але вивчення іноземної мови продовжується, адже знання англійської відкриває необмежені можливості перед учнями нашої школи і готує їх до дорослого життя, у якому вміння спілкуватися є найголовнішим.

Наталя Саціна, заступник директора

Оксана Данилюк, Світлана Торбик, Тетяна Попсуй,

учителі англійської мови КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

 

Переглядів: 885 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: