Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 20 » Підсумки проведення тижня вчителів природничо-математичних наук
17:56
Підсумки проведення тижня вчителів природничо-математичних наук

З 05 по 15 лютого 2018 року в школі проведено методичний тиждень вчителів природничо-математичних наук на тему: «Використання інноваційних технологій – ефективний засіб розвитку конкурентоспроможної особистості».

  Під час тижня вчителі презентували різні нестандартні форми роботи з учнями, впроваджуючи освітні інноваційні технології: ігрові, інформаційно-комунікаційні, дослідницькі, проектні, інтерактивні та ін.

  Тиждень розпочався позакласним заходом з фізики «Хочу знати більше. Цікаві досліди» для учнів 8-их класів (вчитель Мостенець А.В.), на якому представлено різні методи дослідження фізичних явищ, елементи ігрових технологій, практикувався метод «навчаючи-учусь».

  Вчитель Тищенко О.В. організувала хімічний вечір «Хімія – наука чудес», на який були запрошені учні 6-их та 5-Б класів. Старшокласники та випускники школи провели багато захоплюючих дослідів з метою зацікавлення молодших школярів новим предметом. Для наочності використані сучасні цифрові пристрої: відеокамера та телевізор.

  З учнями 4-Б класу проведений «Турнір веселих інформатиків» вчителем Радивонік К.Г. Використані ігрові, інформаційно-комунікаційні, проектні, хмарні технології навчання.

  Для учнів 9-их класів проведена географічна подорож на тему «Найвіддаленіші від Луцька місця на Землі» (вчитель Ковалишина Т.М.) Здійснено віртуальну подорож та цікаві дослідження координат, погоди, визначних місць найвіддаленішого міста від Луцька.

  Вчитель Гесь О.В. організувала для учнів 8-их класів інтелектуальну гру з інформатики «Інфоманія», на якій представлена презентація з тригерами, відеоролик, інтерактивні вправи: «Асоціативний кущ», «Розрізані картинки», «Третє зайве», «Шифрограма», «Показуха», «Стерті слова».

  Учні 5-Б класу працювали над проектом з математики «Чи керують числа світом?» (вчитель Окунінець Ж.М.). Під час захисту проекту використано інформаційно-комунікаційні технології навчання: презентації, відеоматеріали, інтерактивні вправи хмарних сервісів.

  Березнюк О.П. провела з учнями 7-А класу позакласний захід на тему «Хімія і життя людини». На заході представлено захист проектів, презентацію, інсценізацію.

  Вчителі біології та географії Кучак Л.М. і Демчук І.О. організували зустріч 8-А класу та студії «Юні друзі природи» з працівниками Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», які провели еколого-освітнє заняття на тему «Водно-болотні угіддя» у формі бесіди з презентацією та пізнавальну екскурсію на природі «Кічкарівські ставки – погляд зблизька».

  Між учнями 6-А і 6-Б класів Супрунюк Н.М. провела «Математичний турнір», під час якого команди змагалися між собою у кмітливості, швидкості під час розв’язування цікавих математичних задач і головоломок.

  Вчителі-предметники природничо-математичних наук, проводячи позакласну роботу з предметів, впроваджують наскрізні лінії ключових компетентностей: «Екологічна безпека й сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність», що спрямовані на формування в учнів здатності застосовувати знання й уміння у реальних життєвих ситуаціях.

  Предметний тиждень завершився підсумками та виробленням рекомендацій з теми.

Жанна Окунінець, голова м/о вчителів природничо-математичних наук

Наталя Саціна, заступник директора КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 341 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: