Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Підсумки проведення тижня вчителів початкових класів
11:13
Підсумки проведення тижня вчителів початкових класів

 

    Активна громадянська позиція формується під час залучення учнів у систему оточуючого соціального середовища. У процесі соціалізації формується відчуття суспільної приналежності та розвивається здатність успішно виконувати свою соціальну роль. Оскільки процес формування активної громадянської позиції в значній мірі залежить від процесу соціалізації особистості, постає необхідність більш активного використання всієї соціально-культурної, освітньої бази як цілісної системи освіти та виховання.

    З 13 по 17 листопада 2017 року в школі був проведений тиждень вчителів початкових класів на тему: «Розвиток соціальної та громадянської компетентностей молодших школярів засобами інноваційних технологій». У тижні взяли участь 4 вчителів вищої категорії, з них 2 учителів-методистів, 1- старший учитель; 1 педагог першої категорії та 2 – молоді спеціалісти. Активними учасниками стали учні початкових класів та батьки. Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень цікавим, корисним, захоплюючим.

    У ході тижня було проведено 3 відкриті уроки та 4 позакласних заходів, під час яких учителі продемонстрували методи та форми роботи з учасниками освітнього процесу, які сприяють формуванню ключових компетентностей особистості.

   Розважальна гра-мозаїка «Моя Україна. Вивчаю. Пізнаю. Створюю.» була проведена у 4- Б класі вчителем Юган В.М. Гра розпочалася із декламування віршів про Україну і бесіди вчителя про нашу державу. Для подальшої роботи учні класу об’єдналися у команди «Українці», «Мовознавці», «Патріоти». Кожна команда представила свій девіз, емблему і газету. Активну участь брали школярі у конкурсах «Бліц-розминка», «Народ скаже, як зав’яже», «Юні краєзнавці». У конкурсі «Словникова скринька» учні із запропонованих слів , складали їх у нові слова, пояснювали фразеологізми. Складали з розрізаних речень віршовані рядки і вказували автора твору. Учитель виховувала в учнів любов до символів нашої держави. З цією метою було проведено конкурс «Досліджуємо і презентуємо». Закінчилася гра нагородженням команд грамотами і солодким подарунком.

    Під час проведення розвивально–пізнавальної гри «Прощавай, щедра осінь» у 1 –А класі учитель Купчик О.О. навчала дітей бачити красу рідного краю, закріплювала знання про зміни в природі восени. Діти злагоджено працювали в групах і виконували різні завдання. Серед малюнків вибирали ті, що відображали осінню погоду, природу, працю людей, розпізнавали листочки із дерев. Свої знання з математики показали, коли виконували вправу «Склади нерівності із листочків». Цікаво пройшла забава «Збери овочі», гра «Дари осені». Учні переглядали фільм «Як звірі готуються до зими». Кожна команда класу була нагороджена дипломами, а дівчинка Осінь вручила солодкі подарунки.

     На розважально – конкурсну програму «Осінь, прощавай» у 1 – Б класі (вч. Попович І.В.) завітала дівчина-осінь. Діти радо вітали її і розповідали вірші. Брали активну участь в іграх «Картопля», «Гарбузи », «Бурячки», загадували загадки про овочі і фрукти,розігрували п’єсу «Як гарбуз собі пару вибирав», співали пісні. Закінчилося свято частуванням смачненьким тортом.

    У 3-Б класі вчитель Васюрина Н.М. провела урок з християнської етики. За кольором веселки діти вибирали собі настрій, а налагодила контакт з дітьми вчитель через гру «Не помились». На уроці школярі пригадали історію про перших людей Адама і Єву, стисло розповідали розповідь « Едемський сад». Цікаво пройшло інтерв’ю з біблійними героями-мешканцями едемського саду. Переглянули учні і відеоролик про Мойсея. На уроці вчитель застосовувала інтерактивні вправи «Займи позицію», «Мозковий штурм», «Мікрофон», а також ігри «Добери синоніми», «Долоньки». Діти працювали в групах, була робота з ключовим віршем і перегляд і обговорення мультфільму. За кожне правильне виконання завдань школярі отримували нагороди.

     Цікаво пройшов урок з основ здоров’я в 4 – В класі (вч. Александрук А.П.) Учитель розширювала уявлення учнів про сім’ю, розповідала школярам про значення спадковості та сімейних традицій для збереження здоров’я. Учні до уроку підготували виставку малюнків, світлини, де показані спільні заняття родини. Діти працювали в парах, коли грали в гру «Щоб бути здоровим я…» , називали спадкові риси зовнішності і риси характеру. Злагоджено працювали в групах, коли грали в гру « Як я допомагаю батькам». На уроці учні розповідали про родинні традиції,пригадували прислів’я і приказки, в яких відобразилися знання українського народу про здоров’я . Грали вони гру « Пантоніма». Урок закінчився із зверненням вчителя до гостей.

    У 2-А класі було проведено пізнавальну гру «У гостях у казки»(вч. Романюк Л.В.). У клас завітала Казка і разом з дітьми подорожувала залами палацу. У залі «Виставкова» діти подивились відеоролик про книги з українськими казками, які є у шкільній бібліотеці. Учні із задоволенням брали участь у вікторині, відгадували загадки, впізнавали героїв українських казок. Цікаво пройшов конкурс « Бюро знахідок». Також школярі переглянули музичну казку « Коза – дереза». Для батьків класу було проведено вікторину «Сторінками казок». За участь у виставці малюнків учні були нагороджені грамотами.

     Закінчився тиждень відкритим уроком з трудового навчання у 3-А класі (вч. Федончук Т.В.) На уроці учні створювали об’ємні вироби технікою оригамі, а саме « Тюльпан». На початку уроку школярі з виділених літер вірша склали слово «Результат». За допомогою цієї вправи було налаштовано учнів на продуктивну працю. Тему уроку діти дізнались, коли розгадали ребус. На уроці школярі злагоджено працювали в парах. Для відпочинку вчитель провела пальчикову гімнастику.

     Продемонструвавши власну роботу під час проведення відкритих уроків та виховних заходів, учителі початкових класів ще раз довели, що вони є справжніми фахівцями своєї справи, а учні школи – талановиті, розумні, активні і допитливі. А гаслом до кожного уроку стали слова В.О.Сухомлинського: «Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя».

Людмила Романюк, голова м/о вчителів початкових класів,

Наталя Саціна, заступник директора з навчально-виховної роботи

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 534 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: