Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 23 » НУШ: погляд зсередини
17:37
НУШ: погляд зсередини

 

 З 12 по 16 листопада 2018 року в школі був проведений тиждень початкової школи  на тему: «НУШ: погляд зсередини».

 

Мета тижня - взаємообмін досвідом впровадження ідей Нової української школи, організація взаємодії шкіл І і ІІ ступенів – досягнута.

У тижні брали участь 8 вчителів початкових класів. З них - 5 вчителів вищої категорії, з них 2 учителів-методистів, 2- старших учителів; 1 педагог першої категорії, 1 педагог другої категорії та 1 молодий спеціаліст. Активними учасниками були учні початкових класів, глядачами - вчителі школи ІІ ступеня.

Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень цікавим, корисним, захоплюючим, улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

Протягом тижня проведено 8 заходів: ранкова зустріч «Ми творимо театр» у 1-А класі, використання лего на уроках у 1класі (набір вправ) у 1-Б класі, кольоровий тиждень: ігрові технології - 2-Б клас, інноваційні технології на уроках основ здоров’я у 2-А класі, проведено 3 години спілкування і вправи з розвитку мислення на уроках природознавства.

12 листопада розпочався кольоровий тиждень в 2-Б класі (вчитель Малиш Н.А.). Вівторок був у дітей другим днем кольорового тижня( зеленим) і всі діти були одягнуті в одяг цього кольору. Було проведено ланцюжок «Зелених слів», гру «Стежина», вправу «Характер кольору». Створювали учні колективну ялинку із своїх долоньок. Закінчився захід із побудови «Піраміди ввічливих слів».

14 листопада на уроці з основ здоров’я у 2-А класі вчитель Купчик О.О. розвивала в учнів бажання проводити своє життя в русі, займатися спортом. Разом з учнями були проведені вправи на створення позитивного настрою, вправа «Долонька побажань», вправа «Вісімка», робота з сенсорним мішечком, вправа «Доріжка здоровя». На уроці діти працювали в групах, складали прислів’я, проводили вправи для ранкової зарядки, а також продовжили роботу з лепбуком. На етапі закріплення нових знань було проведено гру «Рух – це здоровя».

У 4-Б класі вчителем Васюриною Н.М. була проведена година спілкування «Книга вчить як на світі жить». Розпочалась година спілкування із створення настрою і вправи «Подарунок». Активність учні продемонстрували при проведенні вправ «Скринька», «Займи позицію», «Крісло автора», «Асоціативний кущ», «Сигнальні хмаринки». Злагоджено діти працювали в групах, коли створювали соціальну рекламу « Дружба з книгами – це свято» і презентували її.

15 листопада цікаво пройшла ранкова зустріч «Ми творимо театр» у 1-А класі. Вчитель Мартинюк В.В. ознайомила дітей з історією виникнення театру, вчила голосом передавати настрій героїв, виховувала театральну культуру. Зустріч розпочалась із привітання і щоденних новин. Цікаво пройшла вправа «Маски», де учні тримаючи на паличці маску розповідали про її настрій. Вчитель до ранкової зустрічі підготувала стіну слів до теми «Театр». Злагоджено учні працювали в групах, коли відгадували ребуси.

Робота із цеглинками Лего була проведена на уроці у 1-Б класі (вчитель Юган В.М.) Для організації класного колективу учні повторили віршовані правила, була проведена вправа «Я рада, що ти тут». Діти подорожували до осіннього лісу і свої враження відтворювали за допомогою шести цеглинок, вибирали цеглинку настрою, коли проводили вправу «Настрій», складали башту з цеглинок ЛЕГО під віршований супровід. За допомогою цеглинок було проведено гру «Приголосний – голосний». Також діти складали башточку за кольорами від 1 до 6, будували башту за зразком. Цікаво учням було працювати в парах. Вони обчислювали приклади і будували вежу у правильній послідовності. Кожна дитина класу була нагороджена значком «Юний знавець ЛЕГО», а Осінь вручила кошик із яблуками.

У 3-А класі була проведена година спілкування «Дружба - найцінніший скарб» (вчитель Романюк Л.В.). Захід розпочався із відгадування загадки про дружбу за допомогою шифрограми. Цікаво пройшли вправи «Моя думка», «Бінго», під час яких діти висловлювали свої міркування, писали на фігурках–силуетах людини ті риси характеру, які б хотіли бачити у своєму другові і прикріплювали на плакат «Справжній друг». Складали оголошення «Шукаю друга», створювали «Стіну дружби 3- А класу», коли виконували завдання в групі.

16листопада Александрук А.П. провела урок природознавства у 3-Б класі. Урок розпочався зі створення позитивного настрою і вправи «Малюнкове вітання». Протягом уроку були проведені вправи з розвитку мислення: гра «Дешифрувальник», кластер на тему «Грунт», вправи «Мозковий штурм», «Круги Ейлера», «Інсерт», «Займи позицію», метод «Прес», технологія «Незакінчене речення».

Закінчився тиждень годиною спілкування «Усі професії важливі» у 4-А класі. Вчитель Федончук Т.В. розширювала знання дітей про найпотрібніші професії, про важливість і значення кожної з професій. З цією метою була проведена бесіда «Поговоримо про професії», вправа «Відгадай професію». При проведенні вправи «Фішбоун» учні працювали в групах. Кожна група досліджувала одну з сучасних професій, складали пазли для пояснення назви професій, обирали предмети, які використовують люди даних професій.

Проаналізувавши Тиждень початкової школи, слід зазначити, що всі заходи змістовні; відповідають темі, поставленій меті; цікаві за формою проведення, емоційно насичені, методично цікаві. Вчителі запрошували на заходи вчителів школи ІІ ступеня, які із задоволенням відвідали їх.

Класоводи показали свою компетентність, майстерність під час проведення тижня. Високої оцінки заслуговує добре продуманий план, чітка організація, належний методичний та естетичний рівень проведених заходів, їх змістовне та виховне наповнення, естетичне оформлення. Вчителі початкових класів ще раз довели, що вони - справжні фахівці своєї справи.

Тиждень початкової школи став яскравою сторінкою шкільного життя. Завершився підсумками та виробленням рекомендацій з теми.

Наталя Саціна, заступник директора,

Людмила Романюк, голова ШМО

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 554 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: