Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 13 » Наша Україна - то чарівний, милий край....
22:56
Наша Україна - то чарівний, милий край....

   Згідно з вимогами чинних нормативних документів, що стосуються інноваційних процесів в освіті, перед школою стоїть завдання залучення батьків до організації навчально-виховного процесу як його рівноправних учасників. Одним із ефективних шляхів є включення батьків до позакласної виховної роботи.

    Школа для дитини – це осередок становлення громадянина-патріота. 9 листопада 2016 року учні та батьки 3-Б класу КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради» взяли участь в інтелектуально-розважальній грі «Я люблю Україну». Класовод Юган Валентина Миколаївна створила сприятливі умови для формування системи морально-патріотичних цінностей школярів. Через глибоко продуману конкурсу програму, застосування вчителем емоційно-естетичного фону всі учасники навчально-виховного процесу поглибили та розширили знання про Україну, патріотизм, зуміли проявити через власну творчість повагу і любов до своєї Батьківщини, продемонстрували своє ставлення до подій сьогодення.

  Для участі у грі було створено дві команди. Склад команди «Українці»: учні - Негодюк Соломія, Березинський Дмитро, Березинський Назар, Дмитрук Поліна, Маркевич Карина, Назарук Яна, батьки – Негодюк Юлія та Березинська Інна. Склад команди «Мовознавці»: учні – Кучерук Христина, Власюк Анна, Жаліханов Олександр, Сахарова Діана, Янощук Вероніка, Казарінов Костянтин, батьки – Кучерук Наталія, Власюк Людмила.

  Визначаючи найкмітливіших та найрозумніших, журі врахувало командні результати в конкурсах «Представлення команд», «Асоціації», «Народ скаже, як зав’яже», «Музичний», «Відгадай», «Розв’яжи кросворд», «Творчий», «Хвилинка», «Малюнок про Україну». За підрахунками балів – перемогли обидві команди.

  Надзвичайно цікавим був конкурс «Творчий». Як домашнє завдання усі учасники команд підготували свій власний вірш про мову та Україну. В результаті оформлено збірки віршів про Україну «Люби свій рідний край» та про мову «Мова – перлина душі».

  До участі в грі були залучені вболівальники. Завдання «Заміни букву, щоб вийшло нове слово», «Жартівлива торбинка» спонукали їх до творчого мислення.

  Завершилось свято інсценівкою «Ми – діти держави України», молитвою за Україну та віршем-звертанням вчителя до дітей:

Знай, синочку, доню, знай: наша Україна –

То чарівний, милий край, золота країна.

Рідну землю прабатьки захищали кров’ю,

Виростайте і живіть для добра і слави,

Як святиню бережіть символи держави.

В них історія століть, небо, степ широкий...

Золотий тризуб любіть, прапор синьо - жовтий!

   Яскраві позитивні емоції, оптимізм, радість, гордість – такі почуття охопили учасників та гостей свята. Ми, дорослі, ще раз переконались, що найщиріші патріоти – це діти і нам є чого повчитися у них.

  Матеріали інтелектуально-розважальної гри «Я люблю Україну» буде розміщено в розділі «Участь у заходах».

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

 

Переглядів: 481 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: