Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 5 » Кроки до вершин успіху
09:18
Кроки до вершин успіху

Випадкових перемог не буває. Успіх приходить до тих, хто рухається вперед, до тих, хто розподіляє свої сили з розумом.

     Вся історія наповнена прагненням людини до успіху. Успіх – це не тільки результат, а й процес руху шляхом його досягнення. Це розвиток можливостей людини, розкриття її потенціалу.

    Кроки до вершин успіху нелегкі. Фундаментом є щоденна кропітка праця. Результат такої праці молодих педагогів школи було презентовано під час проведення методичного тижня успіху.

     На виконання річного плану школи, плану методичного кабінету на 2014/2015 навчальний рік, наказу по школі від 03.10.2014 №381-од «Про проведення тижня успіху молодих спеціалістів» з 20 по 24 жовтня 2014 року в школі був проведений тиждень молодих спеціалістів на тему: «Застосування ігор як засобу формування предметних компетентностей школярів».

   Проведення тижня дало можливість продемонструвати творчий підхід молодих педагогів до підготовки та проведення уроків та позакласних заходів, педагогічний пошук дієвих шляхів формування предметних компетентностей учнів, тісну взаємодію наставників та їх молодих колег.

   У тижні взяли участь 6 молодих спеціалістів школи: Новосад О.А., вчитель математики,  Парфесюк В.А., вчитель географії, Митура І.М., вчитель фізкультури, Кулеша П.І., вчитель правознавства, Ярошевич Л.О., вчитель образотворчого мистецтва, Пилипчук О.В., психолог школи.

     Під час проведення тижня молодими спеціалістами було проведено 5 відкритих уроків та 1 заняття. З метою формування предметних компетентностей учнів педагоги використали наступні вправи та ігри, цікаві методи:

  • вчитель Ярошевич Л.О. в 6-А класі на уроці образотворчого мистецтва (тема «Закони лінійної перспективи. Творче завдання «Музика вулиць рідного міста») на етапі всебічної перевірки знань використала метод незакінчених речень (вправа «Конверт»), на етапі засвоєння нових знань учні пробували себе в ролі художників-проектантів, на етапі закріплення нових знань - вправу «Мікрофон», на етапі інформації учнів про домашнє завдання вправу «Продовжіть речення»;
  • вчитель Кулеша П.І. в 9-А класі на уроці правознавства (тема «Права і свободи людини. Загальна декларація прав людини. Конвенція ООН про права дитини») на етапі підготовки учнів до активного засвоєння знань використала гру «Правовий хокей» (шайба-слово), на етапі засвоєння знань учні презентували випереджальні завдання, проведено гру «Живий ланцюжок», на етапі закріплення нових знань – гру «Виправ помилку»;
  • вчитель Новосад О.А. в 5-А класі на уроці математики (тема «Розв’язування вправ на множення і ділення натуральних чисел») на етапі підготовки учнів до засвоєння знань використала гру «Так-ні», на етапі узагальнення та систематизації вивченого – гру «Лабіринт», на етапі інформації про домашнє завдання – інтерактивну вправу "Метод незакінчених речень»;
  • вчитель Парфесюк В.А. в 6-Б класі на уроці географії при вивченні теми «Географічні координати» з метою створення позитивного психологічного настрою на початку уроку використала вправу «Успіх», на етапі підготовки учнів до активного засвоєння знань  -прийом «Приваблива мета», під час засвоєння знань – хвилинки-цікавинки, загадки;
  • вчитель фізкультури Митура І.М. на уроці в 4-А класі при вивченні теми «Футбол» провела навчальну гру за спрощеними правилами;
  • проводячи заняття з учнями 10 класу на тему «Гендер і стать» психолог школи Пилипчук О.В. використовувала проблемні ситуації, вправу «Валіза», «Орієнтація на стереотипи», «Розвінчання міфів», організувала перегляд відеоролику «Гендерні стереотипи».

    Проаналізувавши проведені заходи, можна зробити висновок, що молоді вчителі ефективно застосовують ігри, цікаві форми роботи в навчально-виховному процесі. Молоді спеціалісти школи успішно прямують до вершин педагогічної майстерності. Тиждень завершився підсумками та виробленням рекомендацій з теми.

Наталя Саціна, заступник директора 

з навчально-виховної роботи комунального закладу 

"Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 609 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: