Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Формування в учнів здорового способу життя шляхом впровадження здоров'язберігаючих технологій
19:31
Формування в учнів здорового способу життя шляхом впровадження здоров'язберігаючих технологій

  

З 21 по 25 листопада 2016 року проходив методичний тиждень вчителів естетично-трудового циклу, фізичної культури, основ здоров’я та захисту Вітчизни на тему: «Формування в учнів здорового способу життя шляхом впровадження елементів здоров’язберігаючих технологій». Було заплановано п’ять позакласних заходів та три уроки.

21 листопада Столярчук Д.В. провела змагання між учнями 4-х класів «Веселі старти». На початку та в кінці змагань учні виконують гімн України. Команди «Торнадо» та «Козаченьки» змагалися в семи естафетах, які супроводжувались позитивними емоціями та завзяттям, сприяли формуванню в учнів здоров’язберігаючих компетентностей, розвитку рухової активності та вмінь у передаванні м’яча, вправ з обручем. Змагання сприяли зміцненню здоров’я дітей, розвитку їх спритності та кмітливості.

22 листопада Савка Т.Л. провів у 7-Б класі позакласне заняття «Основи загальної фізичної підготовки». Заняття сприяло розвитку фізичних здібностей, силових якостей (вправи з гантелями), стрибкових якостей (стрибки через гімнастичну лавку), швидкісних якостей (проведення естафет). На кінець уроку вчитель провів релаксаційну вправу «Чарівне дерево», що сприяло позитивному настрою дітей та відновленню сил.

Дудко Г.М. провела інтелектуальну гру у 6-А класі «Доброго здоров’я». На початку заняття вчитель, використовуючи пальчикову гімнастику, мотивувала учнів до командної та ефективної роботи. Цікаво проходили конкурси «капітанів», «вгадай на смак», «все у ваших руках», «відео запитання», «танці під музику». В цілому заняття сприяло формуванню в учнів знань про здоровий спосіб життя та власне і саме сприяло покращенню здоров’я дітей.

24 листопада Кропива Р.В. провів урок у 10 класі на тему «Волейбол». Навчаючи правилам та тактиці гри у волейбол вчитель працював над вдосконаленням техніки верхньої та нижньої прямої передачі, передачі м’яча двома руками, над закріпленням навичок нападаючого удару, що сприяло інтересу і прагненню до фізичного вдосконалення, збереженню та зміцненню здоров’я учнів. З метою відновлення ритму серцебиття вчитель проводить релаксаційну хвилинку «Визнач час».

Мостенець А.В. провів урок трудового навчання у 7-А класі на тему «Технологія оздоблення виробів з деревини. Види оздоблення». Позитивне налаштування розпочинається з повідомлення про екскурсію до художньої майстерні. Дізнавшись про види оздоблень, учні самостійно вибирають вироби з відповідним оздобленням, а при виконанні практичної роботи об’єднуються в групи та працюють над певним видом оздоблення; практична робота проходить під музичний супровід, що сприяє ефективності роботи та відновленню сил учнів.

Старостюк О.М. провела урок образотворчого мистецтва на тему «Пейзажний жанр. Створення композиції «Мандри вітрильника.» Вчитель пропонує учням познайомитись з репродукціями картин пейзажного жанру, тісно пов’язує образотворче мистецтво з літературою (учні читають вірші), проводиться паралель поезія-картина; кольоротерапія сприяє відновленню сил та покращує настрій учнів.

25 листопада вчителі Мельничук Л.В. та Остапчук І.І. провели інтегрований позакласний захід з трудового навчання та музичного мистецтва «П’ять цеглин успіху». Заняття розпочалося з мотивації діяльності учнів. Щоб побудувати «Будинок мого життя» учням потрібно покласти п’ять цеглин, відповідно учні, об’єднані в групи, почергово виконують теоретичні та практичні завдання з тем: здоров’я, мудрість народу, добробут, затишок, духовність. Учні з великим захопленням визначають зерно на дотик (пальчикова терапія), трави за запахом (фітотерапія) і ще з більшим задоволенням смакують фіто чаєм, виконують в’язанку українських пісень.

02 грудня вчитель захисту Вітчизни Рущак  В.М. та вчитель фізичної культури Савка Т.Л. провели змагання між учнями 10 і 11 класів з надання домедичної допомоги в умовах бойових дій. Діти ознайомились з основними принципами надання домедичної допомоги в умовах бойових дій, дізнались які засоби та медикаменти мають бути в індивідуальній аптечці стандартів НАТО, здобули практичні навички з рятування та збереження життя людини.

Всі заплановані і проведені заходи відповідали темі методичного тижня, використовувались здоров’язбережувальні технології: пальчикова терапія, кольоротерапія, музикотерапія, фітотерапія, релаксаційні вправи «Чарівне дерево», «Визнач час»,   що сприяло позитивному настрою дітей та відновленню сил; заняття   розвивали рухову активності,  зміцненювали здоров’я дітей, розвивали їх спритність та кмітливість.

Людмила Мельничук, голова м/о вчителів

естетично-трудового циклу, основ здоров'я, фізкультури та

Захисту Вітчизни КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 465 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: