Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Вересень » 28 » До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського
11:07
До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського

На виконання листа управління освіти Луцької міської ради від 06.03.2018 року №16.1-18/479 по школі видано наказ від 02.04.2018 №96-од «Про заходи з відзначення 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського».

На сайті методичного кабінету школи опубліковано план заходів та з метою допомоги педагогам - список рекомендованої літератури з теми «Творча спадщина В.О.Сухомлинського».

Протягом квітня-вересня заплановано і проведено цикл бесід, виховних годин, годин спілкування з учнями 1-11 класів «Все починається з добра» (за творами В.Сухомлинського).

Години спілкування з учнями 3-А та 4-А класів на тему: «Школа казок Василя Сухомлинського», присвячені 100-річчю від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, містили багато пізнавальної інформації. Учні розповіли, що вони знають про відомого педагога та письменника. Разом з вчителями провели дискусію про те, що означає життя людини та якою має бути людина. Учні переглянули кінофільм про життя педагога, брали участь у шкільній виставці малюнків за творами та приєдналися до естафети читання оповідань В. Сухомлинського.

Цікаво пройшла година спілкування в 4-Б класі «Я хочу сказати своє слово…». Діти брали участь в телепередачі, яка монтувалася в різних студіях: «Інформаційній», «Літературній», «Поетичній», «Театральній» та «Студії мрій». Учні працювали в групах. Виконували тести до презентації «Життєвий і творчий шлях В.О.Сухомлинського». Читали та обговорювали його твори, брали участь у вікторині, інсценізації оповідання В.Сухомлинського «Сива волосинка», читали вірші про педагога, виконували пісні, створили виставку малюнків до творів Василя Олександровича. Учні працювали над проектом «Моя школа в майбутньому» та «Створення образу сучасного учня», опрацювали поради, які залишив Василь Сухомлинський для підростаючого покоління. Учасниками виховного заходу були батьки учнів класу.

У 5-А класі класний керівник Данилюк О.О. на годині спілкування «Духовна краса казок В.Сухомлинського» поставила за мету духовне виховання школярів, маленьких громадян держави. Учні переглянули відеоролик «Маленька Батьківщина великого педагога» і проаналізували оповідання зі збірки казок та оповідань «Гаряча квітка», провели словникову роботу над значенням слова «духовність».

Також проведено тематичні уроки вчителями-предметниками. Зокрема, 28.09.2018 р. в 6-А класі – урок зарубіжної літератури на тему «Літературні паралелі (Міфи Давньої Греції та оповідання В.О.Сухомлинського)». Використовуючи міжпредметні і міжлітературні зв’язки, учитель Талашко О.А. формувала стійкий інтерес до культурної спадщини народу, виховувала через твори В.Сухомлинського кращі моральні якості.

28.09.2018 р. проведено тематичний урок української мови в 7-А класі на тему «Моральний ідеал та його місце в житті людини» (за творами В.О.Сухомлинського) (учитель Чміль Н.В.). Урок сприяв розвитку комунікативних умінь школярів, розвитку таких якостей та моральних рис, як гуманність, розсудливість, відповідальність, принциповість.

28.09 о 09:45 проведено радіолінійку до 100-річчя з Дня народження В.О.Сухомлинського на тему: «Педагогічна зірка Василя Сухомлинського». Учні 8-А та 9-Б класів розповіли про життєвий та творчий шлях великого педагога. У радіогазеті було використано спогади колишніх учнів Педагога про його «працю на совість». Також учні прочитали казки В.О.Сухомлинського «Два метелика» та «Щоб метелик не поколовся». Учнівським самоврядуванням під керівництвом педагога-організатора Репетюк О.В. випущено газету «Вшановуємо українського педагога В.Сухомлинського».

25.09 проведено оперативно-методичну нараду «Ідеї В.Сухомлинського та Нова українська школа». У ході наради переглянуто документальні відеосюжети, взято уявне інтерв’ю в легендарного педагога. На засіданнях методичних осередків обговорили питання «Ідеї Сухомлинського в практиці педагогів школи».

У шкільній бібліотеці організована виставка «Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога Василя Сухомлинського». У ній були представлені книги видатного педагога, які припали до душі не тільки вчителям, а й читачам від 1 і до 11 класу.

Завідувач бібліотеки Дахновська О.О. провела читацьку естафету за творами Василя Сухомлинського із збірки «Всі добрі люди – одна сім’я». Ця книга мандрувала по усіх класах школи. Учні з радістю читали твори В.Сухомлинського і передавали естафету читання від 1 до 11 класу.

У класах діють тематичні книжкові виставки (куточки читача) «Людина починається з добра». На сайті методичного кабінету розміщено бюлетень «Спогади про В.О.Сухомлинського».

В рамках відзначення 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського в школі пройшла акція, метою якою було поповнення фонду шкільної бібліотеки творами видатного педагога. Придбано книги: В.Сухомлинський «Подорож в країну ввічливості», «Вогник у вікні», «Бути людиною», «Майже чарівна розмова».

 

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради»

Переглядів: 385 | Додав: Умарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: