Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 20 » До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського
07:33
До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського

У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. Успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися.

В.Сухомлинський

 

 

У квітні місяці заплановано і проведено цикл бесід, виховні години, години спілкування з учнями 3-11 класів «Все починається з добра» (за творами В.Сухомлинського).

   16 квітня проведено виховну годину в 3-Б класі на тему «Стежками доброти» (класовод Васюрина Н.М.). Учні мандрували сторінками біографії В.Сухомлинського, інсценували його твори «Дівчинка і ромашка», «Він зненавидів красу». На завершення заходу школярі вивчили 10 правил «Чого не можна робити».

   У цей день також відбулась виховна година в 4-А класі на тему «Серце віддаю дітям» (класовод Мартинюк В.В.). Розширюючи знання про В.Сухомлинського, учні грали в ігри «Продовжіть рядок», «Незакінчені речення», «Казкові пазли», «Підбери малюнок до казки». У ході заходу учні працювали в 4 групах і опрацьовували твори: 1 група «Захисники природи» - казку «Дуб під вікном», 2 група «Мій дім моя Батьківщина» - казку «Деркач і кріт», 3 група «Берегиня» - казку «Сьома дочка», 4 група «Ми всі різні, але рівні» - казку «Соловей і жук».

    У 8-Б класі (класний керівник Руденко Л.С.) була проведена година спілкування на тему «Все починається з добра, все починається з любові…», приурочена 100-річчю з дня народження видатного українського педагога В.О.Сухомлинського. Метою цього заходу було продовжувати знайомити учнів із життям і творчістю видатного педагога і письменника, викликати інтерес до його творів, бажання наслідувати позитивні риси героїв прочитаних оповідань, формувати уявлення про доброту, чуйність і уважність, вчити дітей спостерігати, робити висновки, плекати почуття краси, виховувати почуття патріотизму, доброзичливості, симпатії, прагнення творити добро для людей.

   В 11 класі (класний керівник Вакулка В.І.) проведено годину спілкування «Людина добра і любові». Учні досліджували біографію В.Сухомлинського і його педагогічні ідеї і заповіді.

   17 квітня відбулась година спілкування з учнями 3-А класу на тему: «Серце віддаю дітям» (класовод Федончук Т.В.). Тему бесіди учні дізнались, відгадавши ребус, який показували їх однокласники. Школярі відразу правильно вказали автора відомого висловлювання «Серце віддаю дітям». Також учні розповідали, що вони знають про відомого педагога та письменника Василя Сухомлинського та які його оповідання уже їм знайомі. На завершення одне із запропонованих оповідань автора учні зачитали в ролях.

   Насичено пройшла виховна година в 4-Б класі на тему «Школа добрих вчинків» (класовод Юган В.М). Учні створили асоціативний кущ до слова «добро», висловили власні думки, як розуміють це слово, потім зачитали визначення із словника. Вивчаючи творчість, об’єднались у чотири групи. У ході заходу презентували виставку книг письменника «Гаряча квітка», «Вогнегривий коник», «Казки школи під голубим небом», проаналізували прочитані твори, створили міркування «Що вчать нас твори Сухомлинського», опрацювали оповідання «Бабусин борщ», обговорили життєві ситуації за прослуханим. На завершення колективно створили колаж «Подорож стежиною добра».

   Епіграфом до уроку зарубіжної літератури в 5-А класі (вчитель Талашко О.А.) на тему «Роальд Дал. «Чарлі і шоколодна фабрика» стали слова В.Сухомлинського «Без казки, без гри, уяви дитина не може жити». На уроці школярі пригадали відомості про життя і творчість видатного письменника.

   У 5-Б класі проведена бесіда на тему «Людина починається з добра» (класний керівник Окунінець Ж.М.). Учні ознайомилися із заповідями В.О. Сухомлинського, міркували над питанням: «Ким стану, що доброго зроблю?», складали приказки, читали вірші про добро.

   У 9-А класі (класний керівник Кулеша П.І.) провела бесіду «Все починається з добра», акцентуючи увагу на системі родинно-сімейного виховання, за якою сім’я повинна закласти фундамент вихованості дитини і стати активним помічником вчителів.

   18 квітня у 6-Б класі (класний керівник Демчук І.О.) відбулася година спілкування «Хочеш мати друга – навчись другом бути», епіграфом якої стали слова відомого педагога В.Сухомлинського «Дружба – це школа виховання благородних почуттів». Мета полягала в ознайомленні з цінними порадами В.Сухомлинського, розширенні уявлення дітей про те, що таке дружба, сприянні поглибленому осмисленню поняття «дружба» і «друг»; формуванні моральних якостей учнів: умінні дружити, цінувати і берегти дружбу, бути вірним другом.

   Учні ділились своїми думками про дружбу, вірних друзів, читали та обговорювали оповідання видатного українського педагога Василя Сухомлинського, розбирали життєві ситуації, формували закони дружби та проходили тест «Чи гарний ви друг».

  У 9-Б класі змістовно пройшла виховна година «Як виховати справжню людину» (класний керівник Данилюк О.О.). Учні переглянули та обговорили біографічне відео «Маленька батьківщина Великого педагога», зробили екскурс працями, проаналізували казку «Ремісник і різець», міркували над цитатами видатного письменника і педагога.

   З учнями 10 класу (класний керівник Новосад О.А.) проведено бесіду на тему «Людина починається з добра». Учні пригадали біографію письменника, опрацювали твори за темами: «Краса рідного краю» - твір «Метелик із росою на крилі», «Праця» - твір «Ліва і права рука», «Любов до рідної землі» - твір «Пшеничний колосок». Частиною заходу став конкурс «Хто краще знає твори В.Сухомлинського».

  У квітні розпочалась акція «Поповни шкільну бібліотеку книгами В.Сухомлинського».

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради»

Переглядів: 672 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: