Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Цінність людини в сучасному світі
17:26
Цінність людини в сучасному світі

"Твоє життя формується твоїми думками".

Маркус Авреліус

      23 жовтня 2014 року на базі КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради" відбувся міський семінар-практикум для вчителів основ християнської етики. В роботі семінару взяли участь Савчук І.С., методист управління освіти Луцької міської ради, Ротченкова Н.І., голова міського методичного об'єднання вчителів християнської етики, Леуш І.О., директор ЗОШ №13 та його заступник Саціна Н.Л., вчителі початкових класів школи Васюрина Н.М., Купчик О.О., Москвич Н.А., вчителі християнської етики навчальних закладів міста Луцька. Темою обговорення були питання, пов'язані з цінністю людини в сучасному світі. Аналізувались проблеми морально-етичного виховання школярів, формування у них духовно-моральної та соціальної компетентності, взаємодії школи і родини.

       У практичній частині семінару були проведені:

1) Виховна година в 2-А класі на тему: "З родини йде життя дитини" (вчитель Купчик О.О.)

2) Урок християнської етики в 4-Б класі "Узагальнюючий урок за розділом "Уроки доброти" (вчитель Васюрина Н.М.)

3) Майстер-клас. Вправа "Стежинками життя" (вчитель Москвич Н.А.)

       Від вчителя залежить, яким стане серце дитини – ніжною квіткою чи засохлою пустелею. Тому і всю свою роботу педагоги націлюють на те, щоб серце дитини було чутливим, щоб відгукувалось на кожне слово. Складна і благородна роль покладається на вчителя, яка вимагає постійної творчості, невпинної роботи думки, величезної щедрості, любові до дітей, безмежної відданості справі. 

     З досвідом  власної роботи з проблем морально-етичного виховання учнів познайомила присутніх вчитель початкових класів Васюрина Н.М. та продемонструвала різноманітні вправи та ігри, які можна використати під час проведення уроків християнської етики в початкових класах.

     Морально – етичне виховання – це спільна діяльність школи і сім'ї з формування стійких моральних якостей, почуттів, навичок і звичок, поведінки на основі засвоєння ідеалів, норм і принципів моралі. На виховній годині вчитель Купчик О.О. розширила уявлення учнів про цінність людини, значення родини в житті дитини, створила умови для формування в учнів бажання вивчати свій родовід, наслідувати  народні традиції. До свята були залучені батьки другокласників.

    Цікавою для учасників була мандрівка кольоровими стежинками Життя. Вчитель Москвич Н.А., проводячи майстер-клас, через вправу "Чарівна скринька", ігри "Закінчи прислів'я", асоціативний кущ "Хліб", "Що несуть нам промінчики сонця", "Дарунок життю людини", "Кульки", тренінг "Я мрію про..." довела, що кожна людина - неповторна, унікальна, що кожна людина  - це окремий своєрідний світ.

     Підводячи підсумки семінару, учасники обмінялись думками та власним баченням проблеми, висловили свою подяку адміністрації та педагогам школи.  

Наталя Саціна, заступник директора

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

  

  

Переглядів: 563 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: