Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 13 » Тиждень вчителів природничо-математичних наук. Виховання громадянина-патріота
13:56
Тиждень вчителів природничо-математичних наук. Виховання громадянина-патріота

 

   З 22 лютого по 03 березня 2016 року в школі був проведений предметний тиждень вчителів природничо-математичних наук на тему: «Виховання громадянина-патріота через позакласну роботу». Мета тижня – засобами природничо-математичних предметів сформувати в учнів ціннісне ставлення до суспільства, держави, до самого себе, відчути свою приналежність до України, усвідомити єдність власної долі з долею своєї країни, виробити активну за формою та моральну за змістом життєву позицію.

  Під час тижня було заплановано провести і проведено 10 відкритих позакласних  заходів. Вчителі практикували різні нестандартні форми роботи з учнями, впроваджуючи освітні інноваційні технології: інформаційно-комунікаційні, хмарні, дослідницькі та ін.

  Тиждень розпочався «Брейн-рингом з інформатики» для учнів 9-их класів (вчитель Волинець Я.Ю.). Цікаві завдання у раундах, впровадження хмарних, інтерактивних технологій  викликали пізнавальний інтерес учнів. Акцентування уваги на внесок українських вчених у розвиток інформатики і комп’ютерної техніки дало можливість створити сприятливі умови для формування ціннісного ставлення до суспільства, держави.

  Між учнями 8-их класів була проведена гра «Математичний бокс» вчителем Новосад О.А. Організована цікава гра двох команд, яка містила не лише математичні завдання на розвиток логічного мислення, кмітливості, а й завдання патріотичного спрямування: роздуми про патріотизм, відгадування українських пісень, назви книг з числами, що додавало відчуття своєї належності до України.

  Вчителі Супрунюк Н.М., Окунінець Ж.М. організували шкільну математичну олімпіаду імені М.П. Кравчука для 5-тикласників, на початку якої ознайомили учнів із життєвим і творчим шляхом відомого українського математика, створили виставку зібраних матеріалів.

  Інтелектуальна гра з хімії «Найрозумніший» з учнями 8 і 7 класів, проведена вчителем Березнюк О.П., містила і розвивальні запитання та досліди з хімії, і завдання про Україну, українські аналоги назв хімічних елементів, легенду про любов до Батьківщини, цитати українських поетів, пісні про Україну. Все це сприяло усвідомленню єдності власної долі з долею своєї країни.

  Учні 5-Б класу під керівництвом Окунінець Ж.М. організували захист патріотичного проекту на тему «Україна і математика». Вчитель представила презентацію із завданнями проекту, з метою активізації  використала вправи із хмарних сервісів. Учні виступали з пошуковими роботами на теми «Україна, її символи очима математика» та «Геометрія українського орнаменту».

  Вчитель географії Демчук І.О. провела позакласний захід з географії для  9-их класів на тему «Ігри патріотів». У формі цікавої інтелектуальної гри команд «Соняшники» та «Маки» учні поглибили знання про Україну з географії, мови, літератури, музики, що сприяло формуванню ключових компетентностей та любові до рідного краю.

  Для учнів 5-А класу була проведена інтерактивна гра з природознавства «Україна - це наша Батьківщина» вчителем Дудко Г.М. Учні у формі конкурсів повторили і збагатили свої знання цікавими фактами про Україну, вчились  бачити красу й багатство рідного краю, виховували національну самосвідомість.

  Вчитель біології Кучак Л.М. провела виховний захід на тему «Зустрічаємо весну», на якому звучали оповідання, поезія, музика українських авторів. Учні переглядали твори живопису, знайомились з біографією відомих людей, що викликало патріотичні почуття, сприяло формуванню активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції.

  Завершив тиждень брейн-рингом для 7-8 класів на тему «Внесок українських вчених в розвиток фізичної науки», організований вчителями Леушем І.О. та Мостенцем А.В. Пізнавальна інформація про вчених, їх відкриття, загадки, анаграми, картинки з явищами містили і патріотичний, і фізичний  зміст.

  Проаналізувавши проведені заходи, можна зробити висновок, що вчителі-предметники природничо-математичних наук проводять цікаву позакласну роботу з предметів,  впроваджують в практику роботи освітні інноваційні технології, щоб активізувати пізнавальну діяльність дітей, формують ключові і предметні компетентності учнів, виховують їх національну самосвідомість, моральні якості, активну життєву позицію.

  Жанна Окунінець, голова м/о

вчителів природничо-математичних наук

КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради"

Переглядів: 517 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: