Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 1 » Міський семінар вчителів фізики та хімії
01:21
Міський семінар вчителів фізики та хімії

                        Уява важливіша, ніж знання. Знання обмежені, тоді як уява охоплює увесь світ, стимулюючи прогрес, народжуючи еволюцію.

Альберт Ейнштейн

   Сучасна школа повинна створити умови для розвитку творчих здібностей, навичок самостійного наукового пізнання, самоосвіти і самореалізації особистості учнів. Одним із вирішальних чинників розв’язання цих завдань є розвиток креативного мислення учнів.

  24 лютого 2016 року на базі КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №13 Луцької міської ради» відбувся міський семінар вчителів фізики та хімії з теми «Розвиток креативного мислення на уроках фізики та хімії». У роботі семінару взяли участь методисти міського методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради Фролова Тетяна Геннадіївна, Сушик Леся Богданівна, директор Луцької ЗОШ №13 Леуш Іван Олександрович, вчителі Луцької ЗОШ №13 Мостенець Андрій Володимирович, Березнюк Орися Павлівна та вчителі фізики і хімії шкіл міста Луцька.

  Змістовно пройшов урок фізики у 7-А класі з теми «Лабораторна робота «Визначення коефіцієнта тертя ковзання». Леуш І.О. вчив учнів досліджувати, аналізувати, порівнювати, робити висновки; ефективно використав хмарні сервіси для підготовки учнів до сприйняття інформації та з метою закріплення вивченого матеріалу.

  Учителі фізики Мостенець А.В. та хімії Березнюк О.П. розкрили зміст питання «Розвиток креативного мислення на уроках фізики та хімії», використання Інтернет ресурсів для створення креативних вправ, поділились власним практичним досвідом. Зокрема, запропонували декілька методичних прийомів, які можна використати при викладанні природничо-математичних предметів та в позакласній роботі: 1) пошук альтернатив; 2) зняття штучних обмежень; 3) роздуми від зворотнього; 4) поділ на частини; 5) встановлення аналогій.

  Учасники семінару взяли участь у майстер-класі, який провів Мостенець А.В. Об’єднавшись у 4 групи, педагоги практично вправлялись у розвитку власного креативного мислення. Після цього учень 11 класу Олег Ярощук презентував питання «Глобальні відкриття ХХІ століття. Виявлення гравітаційних хвиль».

   На завершення семінару учасники обмінялись позитивними враженнями та  думками. Матеріали семінару будуть розміщені в розділі «Участь у заходах».

Переглядів: 592 | Додав: Умарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: